Kräuterrezept- Ysop

Olli34

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Hallo,

was kann man den so mit dem Kraut Ysop alles machen? Habt Ihr das Vorschläge, vielleicht ein Rezept?

Danke für Infos.
 
  • Kylemore

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    Hi Olli,

    die Blueten sowie die Blaetter kann man zum Salat zugeben. Ein Rezept aus dem Buch von Biggs, McVicar & Flowerdew 'The complete Book of Vegetables, Herbs & Fruit' welches im Uebrigen sehr gut ist:

    Basque Style Chicken:

    1,5 kg chicken
    4 sweet peppers (2 green, 2 red)
    Hyssop olive oil
    5 tablespoons dry white wine
    4 medium tomatoes, peeled and roughly chopped
    6 onions
    4 cloves of garlic
    1 bouquet garni with a sprig of Hyssop
    salt and pepper

    De-seed and slice the peppers into thin strips. Gently fry them in small amount of oil until soft. Remove from pan and put to one side. Joint the chicken and gently fry in the oil, turning all the time. Transfer to a casserole, and season with salt and pepper, moisten with the wine, and leave over a gentle heat to finish cooking. Slice the onions and peel the garlic cloves, and sofeten without colouring in the olive oil in the frying pan. Then add the tomatoes, peppers and bouquet garni, and season.
    When reducesd almost to a cream, turn into the casserole over the chicken and keep on a low heat until ready to serve, about a further 20 - 30 minutes.



    guten Hunger.


    take care be good
     

    su289

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    ich habe Ysop immer einer Kräutermischung zum Einlegen von Fleisch zum Grillen beigemengt. Zusammen mit kräftigen Kräutern, wie Liebstöckel (gaaaanz wenig) und Bohnenkraut. Oder nur Ysop mit Öl und Paprikagewürz zum warmen Kartoffelsalat.
    Viel Spaß beim Experimentieren! :cool:
     
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